KWS
   
 

Plánování produkce osiva cukrovky

Klikněte prosím na tabulku pro zobrazení náhledu
Klikněte prosím na tabulku pro zobrazení náhledu

Výroba certifikovaného osiva cukrovky začíná vlastně už plánováním prodeje odrůd dva až tři roky před samotným výsevem.

U každé odrůdy je potřeba provést odhad, kolik se jí prodá v jednotlivých regionech a tím se zjistí, jaké množství bude potřeba vyrobit. Po výsevu základního osiva v srpnu daného roku může být ještě množství osiva k produkci upraveno podle aktuálních výsledků odrůd ve zkouškách národních odrůdových úřadů v jednotlivých zemích.

Plánování je u KWS velmi důležité a proto je na něj kladen velký důraz během celého procesu výroby osiva tak, aby jednotlivé odrůdy byly vždy k dispozici ve vysoké kvalitě a zároveň se vyloučila zbytečná nadprodukce osiva. Produkce komponent základního osiva začíná nejméně čtyři roky před výsevem osiva cukrovky.

 

 


 
KWS